favoritlek


16 veckor


katten som älskar vatten

Igår var vi ute på upptäcksfärd i gruset och slasken. Weasley har de senaste gångerna vi varit ute inte alls visat samma intresse för utevärlden som han gjorde i början. Igår började han likadant, ville inte gå någonstans och var väldigt försiktig och tillbakadragen. Vi stannade dock ute ett tag ändå, gick några meter bort från porten till ett ställe där det är en stor fläck asfalt, och där var det roligt! Det slutade med att han sprang fram och tillbaka, lekte i buskar, gick runt i snön och blev väldigt nyfiken på en hund som gick förbi. Vi var ute mer än en halvtimme och det slutade med att det var jag och Patrik som ville gå in, vi fick nästan inte med oss lillen in.
 
Detta äventyr resulterade i rätt så smutsiga tassar på lillen, så jag tappade upp nån centimeter vatten i badkaret som jag tänkte att han kunde få gå runt i för att bli lite renare. Weasley är ofta i badkaret och leker och det bästa av allt är om jag eller Patrik precis har duschat så badkaret är blött! Redan när jag precis börjat tappa upp det lilla vattnet kommer Weasley med ilfart rakt ner i badkaret. Vi tvättade småtassarna utan problem.
 
Idag efter att jag rakat huvudet på Patrik och han skulle skölja av sig alla småhår så kom lillen även då och hoppade rakt ner i badkaret medan Patrik spolade med vattnet. Jag bestämde mig då för att prova bada honom lite, bara med vatten. Jag fyllde upp någon centimeter vatten medan han redan var i badkaret. Sedan stod han där lugnt och stilla medan jag fick ösa vatten över ryggen och sidorna med hjälp av händerna. Efter att vi badat klart blev det mys i en handduk en stund innan vi blåste honom torr med hårtorken. Det trodde jag inte skulle gå alls då han har blivit lite rädd förut när jag har använt den på mig själv. Men nu var han helt stilla och såg ut att till och med tycka det var skönt. När han var torr satte jag mig i datastolen och började skriva detta, då kom han och la sig i mitt knä och jag tog ett varv med borsten och lillen bara kurrade och kurrade!
 
Såhär såg det ut igår :-)
 
 

tittut!


14 veckor

Idag blir Weasley 14 veckor och det firade vi med en liten utgång i det fina vädret.


morgonäventyr

I förrgårmorse var vi ute på ett litet äventyr. Vi höll oss bara precis utanför porten trots att lillen inte visade några tecken alls på att tycka det var läskigt att vara ute. Han sprang fram och tillbaka och nosade på allt som kom i hans väg. Upp i snöhögen hoppade han utan minsta tvivel! Däremot tyckte han inte det var så roligt att ta på sig selen, men när han väl hade på sig den så brydde han sig inte längre. Nu har det varit kallt i två dagar efter detta, vi väntar på lite värme innan vi går ut nästa gång.


Weasley ställer till med kalas

På 13veckorsdagen och allt tog Weasley och bjöd sin favoritleksak, Vippan, på middag!

 

13 veckor idag!


roligt med draperi


rfffffffffff,.lllllllll,~,,,,,,,,,,,,,,

Weasley tyckte det var dags att blogga lite så han hjälpte mig att skriva en rubrik! :)
Idag har vi haft besök av två klasskamrater till mig. Det är inte lätt att få skolarbete gjort när man har världens finaste katt som visar sina sötaste sov-poser! Jag tror bestämt att han har hittat ett av sina favoritställen på kanten av ena soffhörnet. Där brukar han ta små tupplurar. På bilden längst ner lever han verkligen upp till bloggnamnet, little ball of fur! :)


Weasley har varit på kalas!

Vilken fantastisk katt denna lilla krabat är! Idag var vi bjudna på middag hos min mamma då hon fyller år imorgon, min morfar och morbror med familj skulle också komma. Vi velade lite över hur vi skulle göra, vi ville inte lämna honom ensam så alternativen var att bara en av skulle gå dit eller att vi skulle ta med honom. Vi avvaktade in i det sista då vi tyckte det var väldigt tidigt att ta med honom till ytterligare ett nytt ställe på så kort tid, men tack vare hur otroligt bra han har tagit flytten så bestämde vi oss för att vi skulle ta med honom. Vi ställde bara ner buren på golvet så var han inne i den på 2 sekunder. Vi packade med lite leksaker, mat och sånt och gick den lilla resan på några hundra meter hem till min mamma.
Väl där så nosade han runt lite, gick och hälsade på alla, lät sig gosas med och lekte med allt som gick att leka med. Sen somnade han på vardagsrumsmattan medan vi åt efterrätt. När vi sedan kom hem var det som att han aldrig lämnat vår lägenhet. Efter en liten portion med kycklingbitar i sås ligger han nu och snarkar högt i Patriks knä. Älskade, älskade lilla du!

söndagsmorgon med sol och vasalopp

Imorse kom Weasley och väckte mig med sitt fågelkvitter strax innan sju. Han la sig och vilade nästan en timme på min arm innan vi klev upp, åt lite frukost och la oss sedan i soffan och kollade på Harry Potter. Strax innan tio gick vi och väckte Patrik och sedan dess har det varit full fart. Solen skiner in genom fönstrena och på tv:n är det vasalopp. Härlig förmiddag! Nu har lillen tagit sig en vilopaus så jag ska passa på att diska lite.


Välkommen hem lille Weasley

Äntligen är han här! Det är redan full fart. Han har gått x antal varv i lägenheten och utforskat, gått på lådan, ätit lite och lekt massvis! För tillfället är han inne på tupplur nr 2, i Patriks knä. Sötast i världen!


dan före dopparedan

Idag blir lillen hela 12 veckor och imorgon är det dags. Imorgon! Idag är det plugg- och städdag, håller mig så sysselsatt som möjligt så tiden ska gå fort. Ikväll ska jag på basket och sedan återstår bara en natts sömn, sista natten då vi bara är två levande själar innanför dessa väggar. Imorgon blir vi tre!